Behandelingen

Aangezien ik graag een transparante totaalbeeld geef over onze verzorgingen, heb ik hieronder reeds enkele behandelingen beschreven.  Voor een volledig overzicht van welke behandelingen je kunt boeken,

nodig ik je uit op de pagina met onze prijslijst. 


Pedicure met orientaalse verzorging 


Je voeten worden verwend met een warm voetbad met vibraties en bubbeltjes.

Terwijl jij kan genieten van achtergrondmuziek worden je voeten ingewreven met zwarte zeep van Charme D'Orient.

Zwarte zeep is verzeepte olijfolie met vitamine E die je voeten extra zacht maakt terwijl je huid gereinigd wordt.

Er komt een zachte geur van eucalyptus vrij tijdens deze massagebad. 

Hierna krijg je een uitgebreide pedicure waar o.a. je eelt ook verwijderd wordt en bijkomend nog een scrub voor het verwijderen van die laatste dode huidcellen.

Daarna ontvang je een pakking die je huid van je voeten extra zal verzorgen en als afsluiter een ontspannende voet en onderbeen massage op onze verwarmde tafel.

Heb je een uurtje? Dan kan jij de volgende zijn.

Gelish manicure

Een mooi alternatief voor gelnagels is Gelish nagellak.

Het is een semi-permanente nagellak die verschillende opties biedt voor het uitbreiden van de behandelingen voor natuurlijke nagels.

Gelish verbergt onvolmaaktheden in de natuurlijke nagel en de natuurlijke nagel wordt verstevigd en kan geplaatst worden in een permanente kleur of als french manicure.

Gelish is flexibel, duurzaam (2 a 3 weken) en eenvoudig te verwijderen.

Je hoeft ook niet langer te wachten tot de nagels droog zijn na de behandeling.

Afbrokkelen, krasjes en dofheid, zwakke en beschadigde nagels die snel inscheuren, verwijderingsschade door een frees of vijl,… behoren definitief tot het verleden.


Manicure met orientaalse verzorging 

Je handen worden eerst voorzien van een manicure, waar je indien je dit wenst ook je nagels kunt laten lakken ( of kunt laten combineren met gelish behandeling)

Hierna worden ze gescrubd met een zelfgemaakte scrub op basis van arganolie waar je kunt kiezen uit verschillende geuren. 

Ik voorzie je van een parafinepakking. Deze paraffinepakking is een zeer verzorgende en verzachtende pakking voor jouw handen waavan jouw huid gaat zweten, de poriën gaan open, het masker kan door de paraffinepakking niet naar buiten en kan dus extra goed inwerken in de huid. Heerlijke zachte handen zijn het resultaat!

Een pakking met warme paraffine zorgt voor een diepe hydratatie in de huid.

Een paraffinebehandeling is een aanrader voor mensen die last hebben van droge en/of koude handen en kloven.


Waarom een paraffinepakking?

 • het maakt de huid elastischer
 • het stimuleert de doorbloeding
 • verbetert droge voeten
 • verbetert onderhuids bindweefsel
 • verzacht de nagelriemen
 • verzacht pijnlijke spieren
 • vermindert ontstekingen in gewrichten


Als afsluiter worden je handen gemasseerd voor extra ontspanning.

Hot Stone massage (rug of lichaam)

De naam zegt het eigenlijk al.

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met hete stenen.

De temperatuur van de stenen ligt op ongeveer 45 graden Celsius.

Deze warmte helpt om die pijnlijke spieren ook los te masseren.

De warmte dringt door in de spier en verlicht spanningen.

De applicatie van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft me ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het helpt ook bij het harmoniseren van de chakras en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.


Deze massage is aan te raden bij:

 • spanning
 • stress
 • spierproblemen
 • fibromyalgie
 • gewricht problemen zoals reuma en artrose
 • spijsverteringsproblemen
 • slechte doorbloeding


Maar een Hot Stone massage is ook zeker aan te raden voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen.

Oorkaarstherapie

Oorkaarsen zijn al reeds lang bekend en o.a. door Chinezen, Tibetanen en Indianen gebruikt ter behandeling van klachten.

Er zijn in onze moderne tijd proeven gedaan met Kirham fotografie.

Hieruit blijkt dat op deze foto's voor en na de behandeling met oorkaarsen duidelijke verschillen te zien zijn.

De energie in het lichaam verandert en wordt geactiveerd.

De kaarsen zijn gemaakt van katoen, behandeld met bijenwas en kruiden.

Ook nu is de kaars nog steeds een zuiver natuur product.


Wat doet een oorkaars behandeling?

Oorkaarsen bevorderen de doorbloeding van het oor en hoofd en de lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Door de warmte gaat het trommelvlies trillen en door de trilling versoepelt het trommelvlies, waardoor het doorlaatbaar wordt.

Tijdens de verbranding van de oorkaars zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden.

Dankzij het "schoorsteeneffect" ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft.

Cliënten spreken van een weldadige, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor regio. Bij de verdere verbranding, speciaal na het "omklappen" van het verbrande gedeelte, ontstaat een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen op acupunctuurpunten in het oor en stimuleert deze punten. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuunsysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-,neus- en bijholten.

Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben. Ook bij een tot dan toe verstopte neus

Kruidenstempel massage

Sinds het bestaan van de mensheid worden kruiden gebruikt om allerhande kwaaltjes te helen. Dat is nu ook niet anders. Denk maar aan kruidenthee, gebruik van kruiden voor goede doorbloeding, keelpijn,…

Kruiden horen thuis in de holistische therapieën. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de mens in zijn geheel. Er wordt gekeken naar het welzijn zowel op fysiek, psychologisch en energetisch vlak.
Kruiden geven allerlei geuren af die een diepe werking hebben op onze geest. Ze brengen geurassociaties met zich mee waardoor ze al dan niet geapprecieerd worden. De geuren kunnen inspelen op je energiebanen.

De originele kruidenstempels vinden hun oorsprong in het verre Oosten, waar tal van massagetechnieken ontstaan zijn.
Het meeste van deze massagetechnieken werken in op de energiebanen van de mens, terwijl bij ons de massages veeleer inwerken op de lichaamsvochten vb. betere doorbloeding.
De kruidenstempels komen overgewaaid vanuit Thailand waarbij men katoenen zakjes gebruikt, gevuld met kruiden, om de persoon te masseren. De kruidenstempel massage is een massage met krachtige bewegingen zodat de kruiden goed inwerken. Deze stempels zijn opgewarmd in warm water.

Deze massage heeft een veelvuldige werking: Ontspannend, Reinigend, Ontstekingsremmend, Stofwisseling activeren, Versterkt immuunsysteem, Bevorderen van de spijsvertering
Vooral voor mensen met stress zal deze massage tot optimale rust zorgen.
Het linnen rond de kruiden heeft een peelend effect op je huid en prikkelt je geest.
Voor de kruidenstempels maken we gebruik van verscheidene gedroogde kruiden: Gember, Curcuma, Kamfer, Citroengras, Kalmoeswortel, Haaklelie, Kafir limoenschil, Sinaasappelschil, Tamarinde, Schroefpalm

De stempels worden opgewarmd en 2 kruidenstempels worden gebruikt om je te masseren.
Indien deze zijn afgekoeld worden ze terug in het verwarmde water gelegd en word je verder gemasseerd met de verwarmde kruidenstempels.
Eerst wordt er olie aangebracht, waarna je zal worden gemasseerd met de kruidenstempels.
Regelmatig wordt er met de kruidenstempels gewisseld om het effect van warmte in combinatie met de kruiden optimaal te benutten.

Theranaka massage

De theranaka massage is een echt ritueel van anderhalf uur en heeft zijn origine in Afrika.
Deze massage bootst de ritmische patronen van een Afrikaanse dans na en combineert lichte stretchtechnieken en speciaal ontworpen houten instrumenten voor het lichaam en het gezicht om te ontspannen en jouw vermoeide lichaam te herstellen.

Geïnspireerd door het gebruik van de cirkelvorm door de mensen in Afrika, is dit unieke ritueel gemaakt om onze verbinding met de natuur en het vieren van de cirkel van het leven te omvatten. Een combinatie van samentrekkende en zuurstofverhogende ademhalingstechnieken zal je zintuigen wakker maken en je lichaam en geest nieuw leven inblazen.

Hou je van pittige, ritmische massages met diepe handgrepen? Dan is dit iets voor jou!
Dit ritueel wordt gestart met het stretchen van je spieren en warmtecompressen. De dumbbells geven een goede grip en worden gecombineerd met de heerlijke Charme d'Orient geuren.
Deze massage kan je beschouwen als een stevigere massage. Je energie komt weer vrij, spieren onstpannen en pijnen verzachten!

Bruidspakket make-up

Een huwelijk is een van de mooiste dagen in je leven.

Op deze grote dag is het dan ook belangrijk je goed te voelen in je vel. Als ervaren visagiste help ik je graag te stralen door het mooiste in jezelf naar voren te brengen.

Een 6-tal weken voor je geplande huwelijksdatum ontmoeten we elkaar voor een proefmake-up.

Tijdens deze proef neem ik de tijd om in alle rust je wensen te bespreken.

Het helpt om een foto van je bruidsjurk en -kapsel mee te brengen.

In samenspraak werken we een make-up look uit die bij je past en waar jij je mooi en zelfzeker bij voelt.

Na afloop noteer ik de gebruikte producten op een face chart en bespreken we samen de planning van je huwelijksdag.


Op je huwelijksdag mag je me verwachten op de besproken locatie.

Het is aan te raden een rustig plekje met voldoende daglicht te voorzien waar ik je kan opmaken.

Omdat we de look al besproken hebben tijdens een proefsessie, hoef je je nergens zorgen om te maken en kan je even ontspannen.

Een laatste verwenmomentje voor je aan een fijne drukke dag begint.

Uiteraard verzorg ik op vraag ook graag de make-up van de suite.

Samen met jou maak ik tijdens de proef een haalbare planning op zodat alles de dag zelf zonder stress verloopt.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ondervindt je vaak last van allerlei soorten ongemakken die de zwangerschap soms minder prettig maken dan vooraf gedacht was.

Vermoeidheid, slapeloosheid kunnen extra stress veroorzaken in je lichaam. 

Bovendien bemoeilijkt een steeds groter wordende buik je bewegingsmogelijkheden, waardoor gewone, dagelijkse taken lastiger worden om uit te voeren. 

Een zwangerschapsmassage werkt zowel energetisch als ontspannend en kan veel van deze kwaaltjes aanzienlijk verlichten.


De massagetechnieken die ik gebruik zorgen voor een betere nachtrust, verminderde rugpijn en bekkenklachten en een afname van stress waardoor ontspannen makkelijker gaat. Daarnaast krijg je soepelere spieren en bevordert het de bloedcirculatie.

 • 1ste trimester: zich fitter voelen, verlichten van hoofdpijn en  misselijkheid
 • 2de trimester: verminderen van eventuele krampen, pijn aan rug en benen, beter slapen
 • 3de trimester: aandacht voor bekken, nek, rug, schouders, benen en voeten, beter slapen


Opgelet: een dieptemassage wordt beter vermeden gedurende de volledige zwangerschap.