Behandelingen

Als jouw gids naar de wonderlijke wereld van onze behandelingen, heb ik hier alvast wat pareltjes voor je uitgestald. Voor het volledige menu nodig ik je uit om een kijkje te nemen op onze prijslijstpagina.


Pedicure met orientaalse verzorging 


Laat je voetjes feesten in een bubbelend voetbad met vibraties. Terwijl relaxte deuntjes je omarmen, worden je voetjes verwend met de luxe van zwarte zeep van La Sultane de Saba. Deze olijfzeep met vitamine E laat je voeten zijdezacht achter en je huid stralend schoon. Een vleugje eucalyptus zweeft door de lucht tijdens dit verwenmoment. Na deze verwennerij wacht een complete pedicure, inclusief het verwijderen van eelt en een scrub voor die laatste huidschilfers. Als kers op de taart volgt een voedende pakking en een zalige massage voor voet en onderbeen op onze warme tafel. Heb je een uurtje vrij? Dan ben jij de volgende in lijn!

Gelish manicure

Een fantastisch alternatief voor gelnagels? Dat is Gelish nagellak! Ontdek deze semi-permanente nagellak die jouw natuurlijke nagels naar een hoger level tilt. Verstop onvolkomenheden, versterk je nagels en kies uit talloze kleuren of ga voor een French manicure look. Gelish is flexibel, gaat lang mee (2 tot 3 weken) en is makkelijk te verwijderen. Geen eeuwig wachten meer tot je nagels droog zijn na een behandeling. Say goodbye tegen afbrokkelende nagels, krasjes, dofheid, zwakte en beschadigingen!

Manicure met orientaalse verzorging 

Je handen worden eerst voorzien van een manicure, waar je indien je dit wenst ook je nagels kunt laten lakken ( of kunt laten combineren met gelish behandeling)

Hierna worden ze gescrubd met een zelfgemaakte scrub op basis van arganolie waar je kunt kiezen uit verschillende geuren.

Ik voorzie je van een parafinepakking. Deze paraffinepakking is een zeer verzorgende en verzachtende pakking voor jouw handen waavan jouw huid gaat zweten, de poriën gaan open, het masker kan door de paraffinepakking niet naar buiten en kan dus extra goed inwerken in de huid. Heerlijke zachte handen zijn het resultaat!

Een pakking met warme paraffine zorgt voor een diepe hydratatie in de huid.

Een paraffinebehandeling is een aanrader voor mensen die last hebben van droge en/of koude handen en kloven.

Als afsluiter worden je handen gemasseerd voor extra ontspanning.

Hot Stone massage (rug of lichaam)

De naam zegt het eigenlijk al.

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met hete stenen.

Deze warmte helpt om die pijnlijke spieren ook los te masseren en dringt door in de spier en verlicht spanningen.

De applicatie van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft me ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, stimuleert de orgaanfuncties en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het helpt ook bij het harmoniseren van de chakras en ondersteunt alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert.


Deze massage is aan te raden bij:

  • spanning
  • stress
  • spierproblemen
  • fibromyalgie
  • gewricht problemen zoals reuma en artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • slechte doorbloeding


Maar een Hot Stone massage is ook zeker aan te raden voor mensen die gewoon eens lekker hun lichaam willen vertroetelen.

Oorkaarstherapie

Oorkaarsen zijn al eeuwenlang een bekend fenomeen, geliefd bij culturen zoals de Chinezen, Tibetanen en Indianen voor het verlichten van allerlei klachten.


Deze kaarsen, gemaakt van katoen doordrenkt met bijenwas en kruiden, zijn nog steeds een puur natuurproduct. Maar wat doen ze eigenlijk? Nou, ze stimuleren de doorbloeding in het oor en het hoofd, evenals de lymfestroom in de oren, keel, neus- en bijholten.

De warmte zorgt ervoor dat het trommelvlies gaat trillen en versoepelt, waardoor het beter doorlaatbaar wordt. Het 'schoorsteeneffect' creëert een lichte onderdruk in de gehoorgang, wat het trommelvlies als een zachte massage ervaart, en dit helpt bij het reguleren van de druk in het middenoor.

Klanten beschrijven het als een bevrijdende ervaring, met een lichter gevoel in het hoofd-oor gebied. Naarmate de kaars brandt, ontstaat er een lichte overdruk in het oor, wat de warmte intensifieert en acupunctuurpunten stimuleert. Dit leidt tot een betere doorbloeding, een sterker immuunsysteem en verbeterde lymfedrainage.

De geurige dampen van de kruiden dringen door tot diep in het oor, het evenwichtsorgaan en zelfs de neus- en bijholten. Het resultaat? Een vrijere ademhaling en een verbeterd reukvermogen, zelfs als je neus voorheen verstopt was.

Deze ervaring wordt gecombineerd met een nek en hoofdmassage.


Kruidenstempel massage

Sinds het bestaan van de mensheid worden kruiden gebruikt om allerhande kwaaltjes te helen. Dat is nu ook niet anders. Denk maar aan kruidenthee, gebruik van kruiden voor goede doorbloeding, keelpijn,…

Kruiden horen thuis in de holistische therapieën. Dit houdt in dat er rekening wordt gehouden met de mens in zijn geheel. Er wordt gekeken naar het welzijn zowel op fysiek, psychologisch en energetisch vlak.
Kruiden geven allerlei geuren af die een diepe werking hebben op onze geest. Ze brengen geurassociaties met zich mee waardoor ze al dan niet geapprecieerd worden. De geuren kunnen inspelen op je energiebanen.

De originele kruidenstempels vinden hun oorsprong in het verre Oosten, waar tal van massagetechnieken ontstaan zijn.
Het meeste van deze massagetechnieken werken in op de energiebanen van de mens, terwijl bij ons de massages veeleer inwerken op de lichaamsvochten vb. betere doorbloeding.
De kruidenstempels komen overgewaaid vanuit Thailand waarbij men katoenen zakjes gebruikt, gevuld met kruiden, om de persoon te masseren. De kruidenstempel massage is een massage met krachtige bewegingen zodat de kruiden goed inwerken. Deze stempels zijn opgewarmd in warm water.

Deze massage heeft een veelvuldige werking: Ontspannend, Reinigend, Ontstekingsremmend, Stofwisseling activeren, Versterkt immuunsysteem, Bevorderen van de spijsvertering
Vooral voor mensen met stress zal deze massage tot optimale rust zorgen.
Het linnen rond de kruiden heeft een peelend effect op je huid en prikkelt je geest.
Voor de kruidenstempels maken we gebruik van verscheidene gedroogde kruiden: Gember, Curcuma, Kamfer, Citroengras, Kalmoeswortel, Haaklelie, Kafir limoenschil, Sinaasappelschil, Tamarinde, Schroefpalm

De stempels worden opgewarmd en 2 kruidenstempels worden gebruikt om je te masseren.
Indien deze zijn afgekoeld worden ze terug in het verwarmde water gelegd en word je verder gemasseerd met de verwarmde kruidenstempels.
Eerst wordt er olie aangebracht, waarna je zal worden gemasseerd met de kruidenstempels.
Regelmatig wordt er met de kruidenstempels gewisseld om het effect van warmte in combinatie met de kruiden optimaal te benutten.

Theranaka massage

De theranaka massage is een echt ritueel van anderhalf uur en heeft zijn origine in Afrika.
Deze massage bootst de ritmische patronen van een Afrikaanse dans na en combineert lichte stretchtechnieken en speciaal ontworpen houten instrumenten voor het lichaam en het gezicht om te ontspannen en jouw vermoeide lichaam te herstellen.

Geïnspireerd door het gebruik van de cirkelvorm door de mensen in Afrika, is dit unieke ritueel gemaakt om onze verbinding met de natuur en het vieren van de cirkel van het leven te omvatten. Een combinatie van samentrekkende en zuurstofverhogende ademhalingstechnieken zal je zintuigen wakker maken en je lichaam en geest nieuw leven inblazen.

Hou je van pittige, ritmische massages met diepe handgrepen? Dan is dit iets voor jou!
Dit ritueel wordt gestart met het stretchen van je spieren en warmtecompressen. De dumbbells geven een goede grip en worden gecombineerd met de heerlijke Charme d'Orient geuren.
Deze massage kan je beschouwen als een stevigere massage. Je energie komt weer vrij, spieren onstpannen en pijnen verzachten!

Bruidspakket make-up

Een huwelijk is een van de mooiste dagen in je leven.

Op deze grote dag is het dan ook belangrijk je goed te voelen in je vel. Als ervaren visagiste help ik je graag te stralen door het mooiste in jezelf naar voren te brengen.

Een 6-tal weken voor je geplande huwelijksdatum ontmoeten we elkaar voor een proefmake-up.

Tijdens deze proef neem ik de tijd om in alle rust je wensen te bespreken.

Het helpt om een foto van je bruidsjurk en -kapsel mee te brengen.

In samenspraak werken we een make-up look uit die bij je past en waar jij je mooi en zelfzeker bij voelt.

Na afloop noteer ik de gebruikte producten op een face chart en bespreken we samen de planning van je huwelijksdag.


Op je huwelijksdag mag je me verwachten op de besproken locatie.

Het is aan te raden een rustig plekje met voldoende daglicht te voorzien waar ik je kan opmaken.

Omdat we de look al besproken hebben tijdens een proefsessie, hoef je je nergens zorgen om te maken en kan je even ontspannen.

Een laatste verwenmomentje voor je aan een fijne drukke dag begint.

Uiteraard verzorg ik op vraag ook graag de make-up van de suite.

Samen met jou maak ik tijdens de proef een haalbare planning op zodat alles de dag zelf zonder stress verloopt.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap ondervindt je vaak last van allerlei soorten ongemakken die de zwangerschap soms minder prettig maken dan vooraf gedacht was.

Vermoeidheid, slapeloosheid kunnen extra stress veroorzaken in je lichaam. 

Bovendien bemoeilijkt een steeds groter wordende buik je bewegingsmogelijkheden, waardoor gewone, dagelijkse taken lastiger worden om uit te voeren. 

Een zwangerschapsmassage werkt zowel energetisch als ontspannend en kan veel van deze kwaaltjes aanzienlijk verlichten.


De massagetechnieken die ik gebruik zorgen voor een betere nachtrust, verminderde rugpijn en bekkenklachten en een afname van stress waardoor ontspannen makkelijker gaat. Daarnaast krijg je soepelere spieren en bevordert het de bloedcirculatie.

  • 1ste trimester: zich fitter voelen, verlichten van hoofdpijn en  misselijkheid
  • 2de trimester: verminderen van eventuele krampen, pijn aan rug en benen, beter slapen
  • 3de trimester: aandacht voor bekken, nek, rug, schouders, benen en voeten, beter slapen


Opgelet: een dieptemassage wordt beter vermeden gedurende de volledige zwangerschap. 

 

Klankschaalmassage

Ervaar je last van onverklaarbare lichamelijke ongemakken zoals bijvoorbeeld slechte stoelgang, slechte nachtrust, pijntje hier en daar of ben jij op zoek om je vitaliteit te verbeteren?

Een klankschaalmassage is een bijzondere vorm van masseren die daar uitstekend geschikt is voor. Door de klanken komt het denken tot een diepe rust en doordat de klankschalen op je lichaam staan kan de trilling van de klankschaal de spieren diep ontspannen, wordt in het lichaam de doorstroming van de energiebanen en de doorbloeding gestimuleerd en de darm geprikkeld om binnen een aantal uren te ontlasten.


Bij een klankschaalmassage lig je gekleed op een massagetafel en krijg je de klankschalen op en rond je lichaam. De klankschalen worden zacht aangeslagen en doordat ons lichaam voor circa 75% uit water bestaat, gaat de trilling heel gemakkelijk in ons lichaam waardoor je een fijne innerlijke massage op celniveau zou kunnen ervaren.Bij klankschaalmassage word je hoofdzakelijk aangeraakt door de klankschalen al eindig ik wel deze massage met een hoofd of voetmassage. Door de trilling en de rijkelijk variërende boventoon klanken van de klankschalen, gaat u verder in een diepe ontspanning waarbij lichaam en geest uitgenodigd worden om tot rust te komen. Al na enkele behandelingen volgt een complete lichaamsontspanning en een intensiever lichaamsbewustzijn.

 

Ayurveda massage La Sultane de Saba

Maak een reis naar India met deze meridiaanmassage gegeven zoals bij een Indische spa. Een kostbare en zijdezachte olie met vitamienen A,D, en E (anti-aging) wordt over je gegoten met een Shirodara en ingemasseerd samen met 98% natuurzuivere galamboter van 7 kruiden (hoofdtonen Vanille, Amber en Patchouli). Geniet van dit ontspanningsritueel van de 'Sultan van Saba' met authenthieke Ayurvedische geuren en ervaar meer energie na de behandeling door deze authentieke drukpuntmassage (tevens afgewisseld met strijkbewegingen)


Aromatherapie massage

Elke essentiële olie heeft haar specifieke werking. Zo kunnen lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten door middel van verschillende oliën verholpen worden.


De kracht van essentiële oliën is tweevoudig. Ten eerste heeft het inhaleren een positieve uitwerking op je geest. Het aroma stijgt bij inhalatie via je neus naar het onderste deel van je hersenen; dit is het gebied in je hersenen dat je humeur en emoties bepaalt. Aroma's beïnvloeden dus hoe jij je voelt en wat je stemming is. Ten tweede wordt de olie door de huid opgenomen en komen de werkzame stoffen in je bloedstroom terecht.


Voor je massage mag je keuze maken tussen verschillende essentiële olien. We overlopen ook samen waarvoor deze staan.

De essentiële olie wordt verdund met een karité boter en heeft naast een ontspannend effect ook een voedend effect op de huid.


Een aromatherapie-massage is een effectieve behandeling om lichaam en geest weer in balans te brengen én om je massage een extra dimensie te geven, want niets spreekt zo tot de verbeelding als geur.


Na je massage mag je je eigen essentiële olie meenemen naar huis, zo kan je verder genieten van je therapie.